Çinekop Avı




İstanbul Bölgesinde Hangi Merada Çinekop Avı Yapıyoruz.
* Boğaz hattında ( 3. köprü, Beykoz, Umuryeri, Kundura, Paşabahçe, İstinye, Bebek, Sarıyer, Arnavutköy, Haliç, Ortaköy, Sarayburnu, Salıpazarı ) çinekop avları yapmaktayız. İlk çinekop avına Beykoz ve sarıyer kalkışlı olarak 3. köprüden başlıyoruz Eylül ayının ilk haftalarında.
* Adalar Bölgesinde , Kınalı ada önü, Küçükyalı çakar, Bostancı çakar, Burgaz arkası yelkende, Burgaz arkası Kalpazankaya gibi birçok meralarımız mevcuttur. Buraya çinekop balığı boğazdan geçtikten yani ekim ortalarında düşer.
* Pendik bölgesinde ( Tuzburnu, Güzelyalı Roro Çıkış ve pendik açıkları ). Buraya çinekop balığı Ekim sonlarında düşmektedir.
* Çinekop avı için ; Sarımsak zoka 25 -75 gr arası, Asansör takımı, Mabluka takım 70-100 gr arası, Çinekop çaparisi, 75-150 gr arası kurşun, Yem Karadeniz ince hamsi getiriyorsunuz.
* Çinekop Avına ilk gelecekler için merak etmeyin nasıl yem takılacağını ve nasıl çinekop avının yapılması gerektiğini hepsini gösteriyoruz.
Çinekop Avı Nasıl Yapılır?
Lüfer familyasından olan çinekop balığının bir çok avlanmak şekli mevcuttur. Sarımsak zoka ile şakşak, Asansör takımı ile yemli, Atçek kaşık ve rapala ve uzun olta ile gibi avlanma şekilleri mevcttur.
Sezonun ilk başladığı eylül aylarında tekneden beykoz kalkışlı olarak 3. köprü taraflarında av yapmaktayız. Ekim aylarının sonlarına doğru bebek, arnavutköy, haliç ve sonrasında adalar mevkinde avlanmaktayız. Eylül, ekim aylarında 25 metre Kasım Aylarında 22 metre Aralık ayında 20 metre ve Ocak aylarında adalar mevkinde 32 metrelere kadar av yapılır.